urnik

april - september
vsak dan, 9:00 - 18:00
 

oktober - marec
vsak dan, 10:00 - 17:00

 

MUZEJ JE ODPRT VSE DNI V LETU!


CENIK 


VSTOPNINA

6 € odrasli
4 € upokojenci
4 € študenti, dijaki
2,5 € osnovnošolci


VODENJE PO MUZEJU

20 € na uro za skupine manjše od 15 oseb


VODENJE IZVEN MUZEJA

25 € na uro na skupino
 

muzeji na prostem

Obisk muzejev na prostem dopolnjuje obisk Kobariškega muzeja. Za voden ogled muzejev na prostem nas pokličite 05 389 0000, 041 714 072 ali nam pošljite elektronsko sporočilo in pripravili vam bomo program ogleda. Vodenje se obračuna po veljavnem ceniku Kobariškega muzeja.

ITALIJANSKA KOSTNICA

Kostnica je zgrajena na Gradiču okoli cerkve sv. Antona. Do nje vodi cesta, ob kateri so postavljene postaje križevega pota.
Kostnico je septembra 1938 otvoril Benito Mussolini. Zgrajena je v obliki osmerokotnika s tremi koncentričnimi krogi, ki se zožujejo proti vrhu, prav na vrhu pa stoji cerkev sv. Antona, posvečena leta 1696. V kostnico so bili z okoliških vojaških pokopališč preneseni posrmtni ostanki 7014 znanih in neznanih italijanskih vojakov, padlih v prvi svetovni vojni.

Trajanje ogleda: 1 ura
Dostop: peš, z avtomobilom ali z avtobusom (krajši od 12,5 m)

Italijanska kostnica v Kobaridu (arhiv www.dolina-soce.com)Kostnica - napisi

 

 

 

 

  

NA VRH

 

KOLOVRAT - KOTA 1114

Na desnem bregu reke Soče med Tolminom in Kobaridom leži greben Kolovrata, kjer je italijanska vojska med prvo svetovno vojno zgradila sistem tretje obrambne črte. Danes je na tem mestu muzej na prostem, ki leži na t. i. koti 1114. Obnovljena so bila poveljniška in opazovalna mesta, mitralješki in topniški položaji, kaverne in mreža strelskih jarkov. Ob ogledu muzeja nas spremljajo panorame na soško dolino, na Krn z Batognico in Mrzlim vrhom, Beneško Slovenijo in Furlanijo - Julijsko krajino. 

Trajanje ogleda: 3 ure
Dostop: z avtomobilom ali avtobusom, nato peš

Kolovrat3

Kolovrat4 

 

 

 

 

 NA VRH 

 

TONOCOV GRAD

Tonocov grad je skalna vzpetina blizu Kobarida. Zaradi svoje naravno zavarovane lege je bil skozi stoletja uporabljen kot naselbina.
Poseljen je bil v različnih obdobjih od bakrene dobe do srednjega veka.
Največji razcvet je naselbina doživela v poznorimski in poznoantični dobi, v času od 4. do 6. stoletja n. š.. Ob koncu 5. stoletja je bila na griču zgrajena naselbina z več kot dvajsetimi hišami in več cerkvami.
Odlično ohranjene stavbne ostaline ter bogate najdbe uvrščajo Tonocov grad med najpomembnejše poznoantične višinske naselbine v vzhodnih Alpah.

Trajanje ogleda: 1,5 ure
Dostop: z avtobusom ali avtomobilom do parkirišča, nato peš

Tonocov grad1Tonocov grad2

 

 

 

 NA VRH

vizitka

Kobariški muzej

Gregorčičeva ulica 10

5222 Kobarid

SLOVENIJA

tel: 05 389 00 00

GSM: 041 714 072

fax: 05 389 00 02

Lokacija