Skoči na vsebino

Napovednik dogodkov

04.10.2023

Drage obiskovalke, dragi obiskovalci,

turistična sezona se v Posočju počasi končuje, dan se krajša in kot vsako leto, smo se tudi letos odločili, da vam z muzejskimi večeri popestrimo vse daljše jesenske in zimske večere.

V torek, 10. 10. 2023, vas ob 19. uri vabimo na Grad Kromberk, kjer bo Goriški muzej gostil našega sodelavca in avtorja Željka Cimpriča ter urednico dr. Petro Svoljšak, ki bosta predstavila knjigo Zgodbe na Poti miru.

V petek, 13. 10. 2023, ob 18. uri nas najdete v Sredipolju (Redipuglia), kjer bomo v Multimedijskem muzeju prve svetovne vojne Museo Multimediale della Grande Guerra di Redipuglia otvorili gostujočo razstavo 29 mesecev bojev ob Soči.

V soboto, 21. 10. 2023, vas vabimo na tradicionalni dogodek – Dan Kobariškega muzeja.

V torek, 24. 10. 2023, ob 18. uri vas vabimo na Pogovor ob 106. obletnici džamije v Logu pod Mangartom. Gostili bomo prof. dr. Nedžada Grabusa, Zdravka Likarja, doc. dr. Miha Šimaca in dr. Hikmeta Karčića. 

Konec oktobra pa začnemo s serijo tradicionalnih muzejskih večerov. Na prvem večeru, v petek, 27. 10. 2023, ob 18. uri bomo gostili nizozemskega avtorja Thea Toeboscha, ki ga je Kobarid s svojo bogato zgodovino očaral že po prvem obisku. Po večletnem vračanju v naš kraj, stiku z domačini in spoznavanju zgodovine je napisal knjigo z naslovom Kobarid.

V petek, 10. 11. 2023, ob 18. uri sledi predstavitev knjige Užaljeno maščevanje. Predstavili nam jo bodo avtorji Marta Verginella, Oto Luthar in Urška Sterle.

V petek, 24. 11. 2023, pa bomo ob 18. uri otvorili gostujočo razstavo, ki jo je v sodelovanju z dr. Urošem Koširjem pripravil Gornjesavski muzej Jesenice. Poleg otvoritve razstave Med vojno in mirom: vojaška dediščina Vršiča in okolice bo naš gost dr. Košir pripravil še kratko predavanje na to temo in nas popeljal po razstavi.

 

Pred nami je pester program, ki se bo nadaljeval tudi v decembru in januarju. O teh dogodkih vas bomo še obvestili. Prav tako Vas bomo še sproti obveščali o vseh že naštetih dogodkih.

Vabljeni v našo družbo!