Skoči na vsebino

Pogosto zastavljena vprašanja

Povprečno se obiskovalci v muzeju zadržijo 1 uro do 1 uro in pol. Ogled vključuje ogled občasne razstave v pritličju ter 2 nadstropji stalne razstave in 20-minutni dokumentarni film. 

Žal psom vstop ni dovoljen zaradi majhnih prostorov in obzira do drugih obiskovalcev.

Fotografiranje za osebne namene je dovoljeno, za vsakršno objavljanje pa je potrebno soglasje muzeja.

Da, za voden ogled je obvezna predhodna najava.

Muzej nima lastnega parkirišča, so pa v neposredni bližini na voljo javna parkirišča. Potrebno je biti pozoren na parkirni režim – na nekaterih območjih je možno brezplačno parkiranje do 120 min, druga so plačljiva.

Avtobus se lahko ustavi ob Kulturnem domu v Kobaridu do 15 minut, kjer naj potniki izstopijo, nato pa mora avtobus slediti oznakam na parkirišče za avtobuse. Parkirišče za avtobuse je urejeno pri pokopališču v Kobaridu. Ustavljanje avtobusa in izstopanje potnikov neposredno pred vrati muzeja ni dovoljeno. Potniki lahko iz avtobusa izstopijo v centru Kobarida, 100 metrov od muzeja, kjer je avtobusna postaja in se sprehodijo do muzeja.

V Kobaridu je urejena Kobariška zgodovinska pot, ki združuje naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti. Več informacij najdete tukaj

Da, muzej ima majhno muzejsko trgovino, kjer je na voljo literatura o prvi svetovni vojni v različnih jezikih ter razni spominki.