Skoči na vsebino

Otvoritev na Sabotinu in vabilo na ogled muzeja

15.04.2022

Na Sabotinu parku miru je bil, 14. aprila 2022 odprt nov informacijski center za obiskovalce, ki je obogatil ponudbo treh pomnikov soške fronte na Poti miru od Alp do Jadrana.

Ob odprtju so se na priložnostnem srečanju direktor Kobariškega muzeja Martin Šolar, direktorica Ustanove »Fundacije Poti miru v Posočju« Maša Klavora, direktorica Zavoda za turizem Miren Kostanjevica Ariana Suhadolnik, direktorica Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina Erika Lojk ter direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Samec zavezali, da bodo nadaljevali s skupno promocijo in prizadevanji za ohranjanje kulturno-zgodovinske dediščine 1. svetovne vojne ter še bolj prijazno približevanje dragocenega nacionalnega bogastva ostalin in obeležij soške fronte obiskovalcem. Kobariški muzej, Sabotin park miru in Pomnik braniteljem slovenske zemlje na Cerju v sodelovanju z Ustanovo »Fundacijo Poti miru v Posočju« tudi v letošnjem letu 2022 ponujamo cenovno prijazen obisk treh muzejev, ki s povezano vsebino omogočajo celovito razumevanje vzrokov in posledic prve svetovne vojne ter dogajanja na soški fronti vzdolž celotne trase Poti miru. Z nakupom vstopnice v kateremkoli od treh pomnikov so obiskovalci upravičeni do 20 % popusta v ostalih dveh.

Kobariški muzej vas vabi na obisk tudi v času velikonočnih praznikov. Za vas smo odprti vsak dan od 9. do 18. ure! Za ogled muzeja zaščitne maske niso več potrebne, so pa priporočljive.